Teraz jest Wt wrz 07, 2010 11:19 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Northern Sky - Tczew
PostNapisane: Pn sty 18, 2010 6:50 pm 

mkart napisał(a):
Przesłuchałem utwór Szwadron Peruna kilka razy co już samo w sobie można uznać za komplement jako że nie jestem miłośnikiem "bleku" :P Mam tylko dwie uwagi od siebie wokal jest zbyt mało ekspresyjny, taka sobie recytacja na siłę, no i tekst jest okropny nie tyle co jego przesłanie ale forma, porostu śmieszy połączenie satanistycznej wrogości z próba nawiązania do wiary naszych praprzodków.

Tekst jest stary, między innymi dla tego nie uwzględniam tego utworu w nowym demie :P Co do ekspresji, cóż nie silę się tu teraz na demonstracyjną samokrytykę żeby wyjść z twarzą, ale zgoda. Nagrywałem to w pośpiechu, obecne demo dopieszczam...

Cytuj:
Dużo w chuj, nie lepiej wybrać ze 3-4 perełki? Nie wiem, może tylko ja tak mam, ale jakoś słabo trawię dema dłuższe niż 15 min.

Nie mogę się zdecydować! :P To tak jakby mieć dzieci i kasę na naukę tylko dla kilku z nich... i które tu posłac do szkoły.. Sensowna uwaga, sam rzadko miałem do czynienia z długimi demami, i obawiam się, że nie tylko Ty możesz mieć ciężkostrawność. ale ech... No cóż wyraziłeś głośno krążącą mi gdzieś z tyłu głowy kwestię i teraz raczej nie zasnę spokojnie. Zastanowię się nad kandydatami... materiał się nie zmarnuje przecież - przyda się w przyszłości. W takim wypadku, demo prawie na pewno pojawiłoby się się lutym

Tytuł: Northern Sky - Tczew
PostNapisane: Pn sty 18, 2010 11:39 pm 

Co do długość to jest taka prawda ze demo demowi nie równe, ale dla mnie 15 minut to trochę za krótko 2-4 utwory to za mało by naprawdę zaprezentować to co ma się do powiedzenia, według mnie nie kieruj się czasem czy ilością dzieł ale tym czy czujesz ze dany utwór odzwierciedla ścieżkę muzyczną w której chcesz grać. Nie przesadź też z dopieszczaniem, nic na siłę niech będzie w tych utworach słychać radość tworzenia a nie kunszt rzemieślniczy :)

PostNapisane: Wt sty 19, 2010 7:35 pm 

mkart napisał(a):
Co do długość to jest taka prawda ze demo demowi nie równe, ale dla mnie 15 minut to trochę za krótko 2-4 utwory to za mało by naprawdę zaprezentować to co ma się do powiedzenia, według mnie nie kieruj się czasem czy ilością dzieł ale tym czy czujesz ze dany utwór odzwierciedla ścieżkę muzyczną w której chcesz grać. Nie przesadź też z dopieszczaniem, nic na siłę niech będzie w tych utworach słychać radość tworzenia a nie kunszt rzemieślniczy :)

Hmm, dzięki. Najpierw miałem koncepcję, by walnąć wszystko, ale to jednak błąd - chaos i ogólna niespójność. Wybrałem już 4 najbardziej "te" utwory, rozważam piąty (dość niespodziewanie bardzo mi się spodobał w nowej wersji) szósty (co do tego, zobaczę jak będzie brzmiał - na papierze wygląda mi po mojemu). To mi wystarczy. Natomiast co inni na to powiedzą - no to już ich sprawa... Nie robię dema na czas - zmarnowałem niemal cały zeszły rok bardziej na udawaniu, że coś tam gram, niż naprawdę na graniu - ale jak sam postawie sobie jakieś ramy czasowe, pracuje mi się konsekwentniej, jakoś dziwnie znajduję więcej wolnego czasu i tego typu zjawiska się dzieją :P
Dopracowanie... po prostu chcę wyeliminować wkurzające mnie mankamenty, których do tej pory nie chciało mi się ruszać. Nie mam pewnie odpowiedniego dystansu, ale czuję się lepiej, jak nie słyszę jakichś niepożądanych trzasków i tym podobnych technicznych pierdół... natomiast muzyka, to dalej ta sama muzyka. Zmienione nieco brzmienie na bardziej odpowiadające jej, moim zdaniem... ale dalej słuchając wiem, ze coś tam moglem nagrać lepiej, sprawniej itd., ale to nie ma znaczenia - całość brzmi tak jak ma...

PostNapisane: N lut 28, 2010 6:32 pm 

Hmm, wygląda na to, że teraz przez dłuższy czas nie będę miał neta i będę zaglądał tu i tam jedynie sporadycznie. Demo w zasadzie ukończone, został wokal w jednym utworze, czekam na czas, okazję i wenę by go nagrać. Teraz zresztą będę miał więcej wolnego czasu, by zajmować się muzyką... no nic, pozdrawiam wszystkich. Jak ktoś chce się skontaktować, może zostawić PW, może też do mnie napisać. Odpowiem, kiedy tylko będę miał możliwość.

Obrazek

Z jej szczytu wspaniały widok, na pomorską ziemię,
Północny wiatr rozwiewa włosy,
duma rośnie w sercu...
Nic nie zniszczy wspomnień o dawnej chwale,
Nic nie zetrze śladów po przodkach,
dopóki krew płynie w naszych żyłach...

Fragment tekstu Wieżëca

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]